FENA Novost: Premijera predstave ‘Savršen kroj’ 8. februara u SARTR-u

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-19 14:41:39

Premijera predstave ‘Savršen kroj’ 8. februara u SARTR-u

SARAJEVO, 19. januara (FENA) – Premijera predstave “Savršeni kroj”, koja će igrati u redovnom reportoaru Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), zakazana je za 8. februar, nakon čega će uslijediti reprize 9., 10. i 11. februara.

Predstava će biti izvedena i 16. februara, u okviru Festivala “Sarajevska zima 2017”.

“Savršeni kroj” je duhovita komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun dođe do krojača Svetislava Šnajdera kako bi zakrpio pantalone koje su mu pukle na ulici. Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena.

Predstava je nastala po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu), u režiji reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim). 

“Savršeni kroj” je koprodukcija SARTR-a i Udruženja građana Scena, dok je izvršni producent predstave viši asistent na odsjeku Produkcije Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Amira Kudumović Gorgulu, saopćeno je iz SARTR-a.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2k6YdvJ