FENA Novost: Počele pripreme rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-17 08:09:05

Počele pripreme rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa

TUZLA, 17. januara (FENA) – Novi trener Jedinstva AtlasRelaxa Jasmin Unkić sinoć je u dvorani Mejdan izvršio prozivku igračica, objasnio im plan priprema do početka drugog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH, a zatim održao prvi trening. 

Prvi susret sa suigračicama imala je Dora Vrdoljak, iskusna 29-godišnja rukometašica koja je došla iz jablaničke Neretve, a prije toga igrala za ekipe Splita, Izviđača, Katarine i Goražda. 

Izostale su Slađana Mitrović koja je dobila dan više odmora, te bolesna Armina Isić, također pojačanje iz Neretve. 

– Ekipu jedinstva AtlasRelaxa duže pratim i dobro poznajem igračice i njihove mogućnosti. Radit ćemo mjesec dana pretežno na sticanju fizičke spreme, a do početka drugog dijela prvenstva odigrat ćemo 6-7 utakmica, najvjerovatnije s jačim ekipama iz Srbije. Naše ambicije su da ostanemo u vrhu tabele, te da pokušamo osvojiti trofej Kupa BiH – kazao je Unkić za Fenu. 

Dora Vrdoljak zadovoljna je kako su je suigračice primile, dodavši da su prvi dojmovi o boravku u Tuzli veoma dobri. 

– Dočekale su me toplo i osjećam se kao da sam s njima sto godina. Već smo igrale jedne protiv drugih i poznajemo se međusobno. Nadam se da ću doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva – rekla je Dora Vrdoljak, a na provokaciju da “nema Tuzle do Tuzle”, uzvratila je kao rođena Splićanka: “Nima Splita do Splita, to već svako zna, ali i Tuzla je lijepa”. 

Direktor kluba Elmir Grabčanović napomenuo je da će uprava osigurati sve uvjete za što bolje pripreme, da će najvjerovatnije kontrolne utakmice igrati s Medicinarom iz Šapca, Knjazom Milošem iz Aranđelovca, te novosadskom Vojvodinom, dok ostale protivnike pokušavaju što prije pronaći. 

– Spomenute ekipe iz Srbije veoma su kvalitetne i na utakmicama protiv njih vidjet ćemo kolike su naše mogućnosti. Dio priprema namjeravali smo obaviti u Mađarskoj, ali smo odustali zbog štednje, ali postoji mogućnost da odemo na kraće gostovanje u Podgoricu. Naš cilj u prvenstvu je da ne izgubimo nijednu utakmicu, a da pokušamo osvojiti Kup BiH – rekao je Grabčanović za Fenu. 

Jedinstvo AtlasRelax u nastavku prvenstva (3. marta) gostuje u Ljubuškom protiv Izviđača. 

Zanimljivo je da su četiri igračice tuzlanskog sastava nastupale za ekipu Izviđača, a to su Matea i Martina Šumelj, Dea Vuković i Dora Vrdoljak. 

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2jubZr6