FENA Novost: Dunović: Nacionalne trube nikada nisu prestale zavijati

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-17 14:50:49

Dunović: Nacionalne trube nikada nisu prestale zavijati

SARAJEVO, 17. januara (FENA) – Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović prisustvovao je danas predstavljanju knjige autora Slave Kukića pod nazivom “Vrijeme obnovljenog zavijanja nacionalnih truba”, a u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti BiH, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika BiH.

Knjigom su obuhvaćene dosadašnje kolumne tog autora u kojima se osvrće na trenutno stanje u BiH, sve većoj prisutnosti nacionalizma, te kritički osvrt na sve ono što bi se moglo desiti ukoliko se ljevica, odnosno građanski blok ne ujedini.

Potpredsjednik Dunović uputio je iskrene čestitke istaknutom akademiku Kukiću na dosadašnjem radu, ističući da njegova posljednja knjiga itekako šalje jednu ozbiljnu poruku.

– Nacionalne trube nikada nisu prestale zavijati i nadam se da će knjiga profesora Kukića probuditi kritičnu masu koja može dati odgovor protiv postupaka koji vode ka disoluciji BiH – rekao je Dunović. 

Predstavljanje je počelo odavanjem počasti minutom šutnje u čast preminulog člana ANUBIH profesora Dubravka Lovrenovića, za čiji prerani odlazak potpredsjednik Dunović upućuje iskreno saučešče njegovoj porodici i saradnicima.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2j4ydNi