FENA Novost: Do 13.00 sati završene opravke kvarova na vodovodnoj mreži u 12 ulica

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-16 14:43:38

Do 13.00 sati završene opravke kvarova na vodovodnoj mreži u 12 ulica

SARAJEVO, 16. januara (FENA) – Do 13.00 sati danas završene su opravke kvarova na vodovodnoj mreži i obezbijeđeno je uredno vodosnabdijevanje u ulicama: Cicin Han, Soukbunar, Mrakuša, Urijan Dedina, Kamenica, Pećina, Prozorska, Vrbaska, Samoborska, Rogatička, Braće Begić i Ablagijin sokak, saopćeno je iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

U toku je opravka kvara na lokalitetu Dumače i od jutros su bez vodosnabdijevanja naselja Hotonj, Orahov brijeg, Barice, Ugorsko, Uglješići, Dreskovača, ul. Mitra Šućura, Branilaca Hotonja, Rašida Bešlije, Ramiza Alića.

Kako je tokom opravke ustanovljeno da je potrebno šire isključenje, iz KJKP “ViK” su najavili da će od 14.00 sati pored gore pobrojanih lokaliteta bez vodosnabdijevanja biti i naselja: Kobilja glava, Bare-Šip, Koševo, Koševsko brdo, Ciglane, Velešići, Pofalići i ulice Patriotske lige, Alipašina, Koševo, Bolnička, Kemal Begova, Jezero, Danijela Ozme, Drinska, Fra Matije Divkovića, Pofalićka.

Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju tek u 22.00 sati.

Također su u toku opravke kvarova i na lokacijama: Zije Dizdarevića, Halida Kajtaza,  Isaka Samokovlije, Muhameda ef.Pandže, Mustafe Behmena, Velešići, Nurudina Gackića, Put Mladih Muslimana, Smaje Šikala, Vejsila Čurčića,  Ragiba Džinde, naselje Buljakov potok,  Sokolje i Briješće. Završetak ovih opravki se očekuje do 18.00 sati.

Ekipe koje vrše opravku i intervencije na vodomjerima, do 13.00 sati uspješno su sanirale 42 kvara.  

S obzirom na to da je povećan broj opravki kvarova, iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo još jednom apeliraju na potrošače za strepljenje i razumijevanje.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2iy9Vdk