FENA Novost: U Bosni sutra oblačno sa snijegom, u Hercegovini moguća kiša

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-13 13:34:06

U Bosni sutra oblačno sa snijegom, u Hercegovini moguća kiša

SARAJEVO, 13. januara (FENA) – U Bosni sutra prijepodne bit će pretežno oblačno vrijeme s snijegom u većini područija.

Tokom dana, slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim dijelovima.

U Hercegovini jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima, uz nešto više oblaka, može pasti i malo kiše, a postoje uvjeti za pojavu susnježice ili slabog snijega. Vjetar u Bosni slab sjeverenog smjera, a u Hercegovini slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -7 do -2 na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 3 do 7 stepeni. Poslijepodne i u večernjim satima pad temperatura zraka.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana postepen prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko -4, a najviša dnevna oko 1 stepen.

U BiH danas je bilo oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i zapadnoj Bosni, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Goražde 2, Ivan-sedlo i Sokolac 4, Bijeljina 5, Livno 6, Bugojno, Mostar i Trebinje 8, Bihać, Neum, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 9, Jajce i Srebrenica 10, Gradačac i Prijedor 11, Doboj i Sanski Most 12, Zenica 13 i Banja Luka 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2inmIiL