FENA Novost: Najavljena reorganizacija ministarstava u Vladi TK

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-13 13:35:38

Najavljena reorganizacija ministarstava u Vladi TK

TUZLA, 13. januara (FENA) – Premjer Tuzlanskog kantona Bego Gutić najavio je danas, nakon sjednice Vlade TK, da će doći do reorganizacije ministarstava u kantonalnoj vladi.

Naime, postojeće Ministarstvo razvoja i poduzetništva i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva bit će spojeni u ministarstvo privrede. Postojeće Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta bit će podijeljeno na dva ministarstva – ministarstvo obrazovanja i nauke, te ministarstvo kulture i sporta.

-Cilj nam je da se ministarstvo privrede učini efikasnim, odnosno da se na jedno mjesto stave sve nadležnosti koje se tiču privrede, a da se, s druge strane, rastereti ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta, te da se kroz novo ministarstvo tretira i pitanje mladih, koje do sada nije bilo tretirano ni kroz jedno ministarstvo – izjavio je na pres-konferenciji Gutić.

Do reorganizacije Vlade TK, odnosno ministarstava doći će nakon promjene zakonskih rješenja, koja su također najavljena, a odnose se na zakon o vladi i zakon o ministarstvima, koji bi se uskoro trebali naći na dnevnom redu sjednice Vlade, a zatim i u skupštinskoj proceduri.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2inu8mi