FENA Novost: FERK održao redovitu sjednicu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-12 13:31:16

FERK održao redovitu sjednicu

MOSTAR, 12. siječnja (FENA) – Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je na redovitoj sjednici, održanoj u četvrtak, Pravilnik o metodologiji i načinu obračuna regulatornih naknada za imatelje dozvola kojim se propisuje način obračuna regulatornih naknada imateljima FERK-ovih dozvola za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti i djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva, te za imatelja dozvole za rad Operatora za OIEiEK.

Dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdane su podnositeljima zahtjeva CONRA d.o.o. Tešanj i DOO PETROL-P Bihać, a riječ je o solarnim fotonaponskim elektranama predviđene godišnje proizvodnje 32,30 MWh (megavat sati), odnosno 11,881 MWh.

Kad je riječ o dozvolama za rad iz sektora naftnog gospodarstva, na današnjoj je sjednici izdana dozvola za rad (licencija) za transport naftnih cestovnim prometom podnositelju zahtjeva DOO PETROL-P Bihać, dok je podnositelju zahtjeva PAPIĆ d.o.o. TOMISLAVGRAD, izdana dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a.

Na sjednici je odlučeno i kako će se u postupak opće rasprave uputiti nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: DOO PETROL-P Bihać, HO Svjetlost d.o.o. Doboj Istok, Jaklići B&B d.o.o. Prozor-Rama i SAMELAY d.o.o. Tešanj.

Na sjednici je donesen i zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo.

Također, utvrđen je prečišćeni tekst odluke o iznosima jednokratnih naknada za obradu podnesaka, kojima se pokreću postupci pred FERK-om.

Tekstovi nacrta dozvola koji su u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Zainteresirana javnost se detaljnije može informirati o rokovima za podnošenje pisanih komentara, preko web stranice FERK-a www.ferk.ba.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2jHFBlO