FENA Novost: Asocijacija “Mostovi Prijateljstva” realizovala 44 projekta u 2016.godini

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-12 07:25:37

Asocijacija “Mostovi Prijateljstva” realizovala 44 projekta u 2016.godini

ZENICA, 12. januara (FENA) – Članovi Asocijacije “Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica” tokom proteklih godina postali su prepoznatljivi  sa svojim aktivnostima i projektima u BiH i šire.

Tokom prošle godine realizirali su 44 projekta i planirane aktivnosti, što je uspjeh udruženja osnovanog s ciljem jačanja međunarodne saradnje između BiH i prijateljskih država, u domenu aktivnosti humanitarnog, edukativnog, kulturnog i sportskog karaktera. 

– Veliki broj aktivnosti smo realizovali u saradnji sa institucijama i organizacijama iz Republike Turske,  Hrvatske, Makedonije i Srbije, te s općinama širom BiH brojnim posjetama obnovili ‘mostove prijateljstva’ u kojima je učestvovao veliki broj volontera, mladih ljudi, umjetnika, muzičara, glumaca – kaže jedan od kreatora akcija Jasmin Imamović.

Njihovi kontakti i partneri su nevladine organizacije iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, ali i brojni predstavnici vlasti u BiH, Turskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji. 

U ovoj godini Asocijacija “Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica” planira da nastavi sa projektima koje već nekoliko godina tradicionalno realizira sa suorganizatorima, a takođe će nastaviti saradnju sa partnerskim organizacijama i institucijama iz BiH i drugih zemalja. 

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2imy21P