FENA Novost: Ženska teniska reprezentacija BiH na Fed Cupu u Estoniji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-10 11:06:57

Ženska teniska reprezentacija BiH na Fed Cupu u Estoniji

SARAJEVO, 10. januara (FENA) – Ženska teniska reprezentacija BiH nastupit će na Fed Cupu koji počinje 6. februara u estonskom Talinu.

Teniserke Dea Herdželaš, Jelena Simić, Anita Husarić i Anita Berberović, predvođene selektorom Vojinom Šukalom, branit će boje Bosne i Hercegovine u okviru prve grupe Euro – afričke zone, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Pored BiH u grupi se također nalaze selekcije Austrije, Bugarske, Hrvatske, Gruzije, Velike Britanije, Mađarske, Izraela, Latvije, Poljske, Portugala, Srbije, Turske i domaćina Estonije.

– Bit će veoma teško izboriti ostanak u prvoj jakosnoj grupi, ali je svakako veliki uspjeh biti barem jednu godinu u tom rangu. S obzirom na konkurenciju, ne bi bilo iznenađenje da se naš tim vrati u drugu grupu. Ipak, uvjeren sam da će naše igračice dati sve od sebe da naprave dobar rezultat koji bi nas zadržao u prvoj grupi – rekao je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Svi mečevi će biti odigrani na tvrdoj podlozi u Tenis Centru u Talinu od 6. do 12. februara ove godine.

Okupljanje Fed Cup ekipe BiH predviđeno je za 3. februar u Zenici kada i bh. Davis Cup reprezentacija počinje meč protiv reprezentacije Poljske, također prvi put u prvoj jakosnoj grupi.  

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2idPkhw