FENA Novost: SDA Mostar: Nećemo dopustiti priključenje Hercegovine nekoj novoj Herceg-Bosni

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-09 14:20:52

SDA Mostar: Nećemo dopustiti priključenje Hercegovine nekoj novoj Herceg-Bosni

MOSTAR, 9. siječnja (FENA) – Gradski odbor SDA Mostar, komentirajući nedavne medijske istupe člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića o trećem entitetu, poručio je kako neće pristati na “priključenje Hercegovine nekoj novoj Herceg-Bosni”.

Kako je priopćeno iz mostarskog Gradskog odbora SDA, pozivi na formiranje “trećeg entiteta” ili neke nove “Herceg-Bosne” predstavljaju pokušaje da se u mirnodopskim prilikama ostvare propali ratni ciljevi.

“Ovim putem, gospodinu Čoviću i HDZ-u BiH, Gradski odbor SDA Mostara želi poručiti da nikada ni pod kojim okolnostima neće pristati na priključenje Hercegovine nekoj novoj Herceg-Bosni, pa samim tim i na pretvaranje Mostara u nekakav hrvatski ‘stolni grad'”, stoji u priopćenju.

Iz SDA poručuju kako takvi pokušaji prekrajanja Federacije BiH vode produbljenju krize i usložnjavanju političkih odnosa.

“GO SDA Mostara neće podržati nikakve političke i ustavno-pravne avanturizme tipa kreiranje ‘trećeg entiteta’, ali je kao stranka vrlo raspoložena za svođenje političkih ciljeva u realne i svima prihvatljive okvire, koji neće unaprijed prejudicirati rješenja, niti će nuditi modele ekskluzivno čistih nacionalnih teritorija i prostora. Samo tako se može izaći iz sadašnje političke pat-pozicije i okrenuti problemima s kojima žive obični građani”, navodi se u priopćenju.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2iaaeOs