FENA Novost: Doboj – Hoće li uslijediti sankcije ili daljnja podrška Bajraktareviću

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-09 20:19:16

Doboj – Hoće li uslijediti sankcije ili daljnja podrška Bajraktareviću

SARAJEVO, 9. januara (FENA) – Odbornici u Skupštini grada Doboja Sevlid Hurtić i Amir Hurtić obratili su se predsjednicima Stranke za BiH (SBiH) i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Ameru Jerlagiću i Nerminu Nikšiću povodom toga što je bošnjački funkcioner i predsjednik Skupštine Doboja Murvet Bajraktarević prisustvovao svečanostima u tom gradu organiziranim povodom obiljžavanja “Dana RS-a”, neustavne manifestacije.

Murvet Bajraktarević, odbornik SBiH i član koalicije sa SDP-om u Skupštini grada Doboja, izabran je za predsjednika na prijedlog koalicionih partnera, napominju dvojica odbornika i pitaju stranačke lidere Jerlagića i Nikšića da li će uslijediti sankcije Bajraktareviću ili daljnja podrška.  

– Gospodine Jerlagiću i gospodine Nikšiću, ima li Murvet Bajraktarević vašu podršku da negira odluke Ustavnog suda BiH i ruši odredbe Dejtonskog sporazuma, uz to i da svojim postupcima vrijeđa i ponižava žrtve genocida, udruženog zločinačkog poduhvata, a daje podršku rušiteljima Bosne i Hercegovine i počiniteljima najbrutalnijeg zločina na tlu Europe poslije Dtugog svjetskog rata?

Otvoreno vas pitamo – da li ćete i dalje podržavati Murveta Bajraktarevića i da li je to vaša politika koju on predstavlja u ovakvim njegovim istupima? Da li će na taj način nastaviti ponižavati bošnjačke žrtve u Republici Srpskoj, povratnike u RS ili ćete sankcionirati ovakvo ponašanje izabranog i imenovanog „zastupnika Bošnjaka“ u Doboju i bosanskohercegovačkom entitetu RS – citat je iz saopćenja odbornika Sevlida Hurtića i Amira Hurtića.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2iVMSLm