FENA Novost: DF: “Probosanska” koalicija iz 2010. godine srušena jer je postala kriminalna

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-06 12:03:03

DF: “Probosanska” koalicija iz 2010. godine srušena jer je postala kriminalna

SARAJEVO, 6.siječnja (FENA) – Demokratska fronta (DF) je reagirajući na saopćenje za javnost SDA objavila kako je ušla u vlast sa SDA 2014. godine da bi, citirajući navodnu izjavu Bakira Izetbegovića, pokušala “demokratizirati SDA i pomoći im u čišćenju od kriminalaca u vlastitim redovima”.

-Tu vlast DF je napustila kada se vidjelo kako se servilno i ponizno SDA odnosi prema HDZ-u i njihovim nerealnim zahtjevima. Nama je ova država puno bitnija nego bilo koje javno preduzeće, agencija ili direkcija. Imali smo i svojih grešaka, ali iza njih stojimo i pokušavamo ih ispraviti, a ne gurati ih pod tepih. Isključili smo sve svoje članove koji su ušli u koalicije koje su protivne odlukama organa stranke dok SDA npr. u Unsko-sanskom kantonu čini vlast zajedno sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem, te njihovi odnosi sa HDZ-om već prelaze u kategoriju zabrane komentarisanja za maloljetnike. Kada je riječ o rušenju “probosanske” koalicije iz 2010. godine ona je srušena jer je postala kriminalna, a to bi nam vi najbolje mogli objasniti gospodine Izetbegoviću zajedno sa gospodinom Lagumdžijom, na primjeru vaših zajedničkih poslova sa turskom firmom Cengiz – saopćeno je iz DF-a kao odgovor na jučerašnje saopćenje SDA.

Iz DF-a, između ostalog, optužuju Izetbegovića i SDA da su primjer institucionalnog, političkog i stranačkog kriminala te da su napravili “raj za kriminalce i sitne interesdžije”.

-Demokratska fronta će se uvijek boriti protiv ovakvih pojava i svih lažnih patriota i u tome nas nećete nikada spriječiti. Ako bude potrebno izbacit ćemo još pola svojih članova, ali će nas uvijek ostati dovoljno da se borimo i upozoravamo na vaš kriminal – navodi se u saopćenju DF-a i dodaje kako se “protiv bar polovine članova Predsjedništva SDA vode istrage za teški kriminal.”

 

(FENA) D.J.

http://ift.tt/2iXypy9