FENA Novost: Ajnadžić i Bukvić potpisali Memorandum o poslovnoj saradnji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-06 12:34:20

Ajnadžić i Bukvić potpisali Memorandum o poslovnoj saradnji

SARAJEVO, 6. januara (FENA) – Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i direktor BBI banke Amer Bukvić potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji koji ima za cilj promociju ekonomskih i privrednih potencijala i projekata Općine Centar, poboljšanje investicijske klime i rast zaposlenosti kroz privlačenje stranih investicija.

Po tom memorandumu, BBI banka će bez naknade pružati usluge ekonomskog konsaltinga za investicijske projekte Općine Centar što je bitno imajući u vidu da BBI banka i njen BBI VIP biznis klub već osmu godinu organiziraju međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum (SBF).  

Načelnik Ajnadžić je kazao da će zajedno raditi na važnim projektima koji su od interesa za lokalnu zajednicu, Grad i Kanton Sarajevo, kao i za državu, a u fokusu će biti sve ono što je bitno kao podrška za mala i srednja preduzeća, poljoprivredu i za velike projekte u vezi kojih će u perspektivi zauzimati stavove.

– Svi investitori koji su zainteresirani za projekte koje smo definirali su dobrodošli, ali konačnog rješenja nema u arhitektionskom i prostorno-planskom smislu dok svi bitni faktori ne zauzmu konačni stav. To su prije svega Služba prostornog uređenja na nivou Općine, Asocijacija arhitekata, Zavod za planiranje i Zavod za izgradnju, Grad Sarajevo, te Savjet arhitekata koji je formirao načelnik Općine Centar – naveo je Ajnadžić.  

Memorandum među ostalim treba omogućiti da se na najbolji način promoviraju potencijali i projekti koje su bitni za lokalnu zajednicu radi privlačenja investicija.

– Potpisivanje Memoranduma je nastavak naše korporativne strategije na jačanju ekonomije BiH. BBI stručnjaci će pro bono pružiti usluge finansijskog konsaltinga  – kazao je Bukvić.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2iPvYAp