FENA Novost: Zabrana prometa za teretna vozila i tegljače na dionici Sarajevo-Rogatica

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-05 10:02:59

Zabrana prometa za teretna vozila i tegljače na dionici Sarajevo-Rogatica

MOSTAR, 5. siječnja (FENA) – Zbog ugaženoga snijega i sniježnih nanosa, zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače preko Romanije (dionica Sarajevo – Rogatica). 

Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače na cestama preko planinskih prijevoja, izdvajaju se dionice Sarajevo – Konjic (Ivan), Sarajevo – Olovo (Nišići), Bugojno – Kupres (Koprivnica), Prozor – Uskoplje (Makljen) i Gacko – Tjentište (Čemerno). 

U većem dijelu BiH prometuje se otežano i usporeno zbog snijega i poledice, posebice na dionicama u višim planinskim predjelima. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16. 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zabrana je prometa za teretna vozila na graničnom prijelazu Klobuk. 

Zbog izvođenja radova, na graničnim prijelazima Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja na području Hrvatske, promet se odvija usporeno u oba smjera, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2jcYVXP