FENA Novost: Na području KS-a 35 saobraćajnih nezgoda

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-05 13:03:27

Na području KS-a 35 saobraćajnih nezgoda

SARAJEVO, 5. januara (FENA) – Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata registrovano je 35 saobraćajnih nezgoda, od toga 34 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.

Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva
U srijedu u 10.30 sati u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode B.E., rođen 1976. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, na štetu B.A. i B.A. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe. 

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Deny Prom”
U srijedu u 19.10 sati u ulici Miševići, općina Hadžići, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicima u prodavici “Deny Prom”. Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Oboren pješak u saobraćajnoj nezgodi  
U srijedu 22.20 sati u ulici Rakovička cesta, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka K.I., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “vw pasat”, reg. oznake M60-M-326, kojim je upravljao vozač V.M., rođen 1987. godine, nastanjen u Sarajevu. U toj nezgodi neutvrđen stepen povreda zadobio je pješak K.I., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2iLBfZT