FENA Novost: Na GP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se do dva sata

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-04 16:37:21

Na GP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se do dva sata

SARAJEVO, 4. januara (FENA) – U višim planinskim predjelima, na zasjenjenim dionicama, mjestimično ima ugaženog snijega i leda.

Zbog snijega na kolovozu izdvajaju se magistralni putevi Priluka – Glamoč – Mlinište, Kupres – Šuica – Tomislavgrad – Kolo, Livno – Šuica i Sarajevo – Foča (Rogoj).

Skreće se pažnja na mjestimičnu poledicu i u nižim predjelima, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje se opreznija vožnja. U večernjim satima i tokom noći mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivošću zbog magle, posebno u kotlinama i uz riječne tokove i jezera.

Zbog najavljenih novih padavine krajem dana, apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme. 

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se od jedan do dva sata, na GP Donja Gradina oko jedan sat, a na GP Velika Kladuša vozila izlaze u dvije kolone, uz zadržavanja od 30 do 45 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.  

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2iArxJw