FENA Novost: Sutra u BiH oblačno, krajem dana nove padavine

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-03 13:32:00

Sutra u BiH oblačno, krajem dana nove padavine

SARAJEVO, 3. januara (FENA) – U Bosni i Hercegovini sutra ujutro očekuje se umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana novo naoblačenje sa sjevera krajem dana i tokom večeri uvjetovat će padavine.

U Krajini, cetralnim i istočnim područjima mjestimično sa susnježicom ili slabim snijegom, onegdje na sjeveru i sa kišom koja ledi u dodiru sa tlom, a na jugu kiša samo ponegdje.

U planinskim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu od 1 do 3, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 8 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom večeri sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -6, a najviša dnevna oko 3 stupena.

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -11, Kupres -5, Ivan-sedlo -4, Goražde -3, Sokolac -2, Sarajevo -1, Bugojno, Livno i Tuzla 0, Bihać i Srebrenica 1, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Sanski Most i Zenica 2, Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor i Zvornik 3, Neum 5 i Trebinje 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2iuxsj9