FENA Novost: U Novom Sarajevu gorio ‘mercedes’, uzrok neispravne instalacije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-31 12:47:35

U Novom Sarajevu gorio ‘mercedes’, uzrok neispravne instalacije

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) – Druga PU obaviještena je sinoć oko 00.05 sati da je u ulici Paromlinska do broja 46, općina Novo Sarajevo, došlo do požara na parkiranom vozilu “mercedes”, nacionalne oznake R. Hrvatske, registarski broj ZD-727 IV vlasništvo D.J. iz Zadra, koje je koristio njegov sin D.V. iz Zadra.

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su izvršile uviđajne ekipe MUP-aKantona Sarajevo uz prisustvo vještaka PPZ-a.

Konstatovano je da je do požara na vozilu došlo usljed tehničke neispravnosti električnih instalacija na vozilu. 

Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo u pokušaju

Policijski službenici Druge PU-PS Novo Sarajevo jučer u 19.00 sati lišili su slobode J.A., rođen 1973. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba lišena slobode predata je u prostorije Odsjeka zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uručeno 445 prekršajnih naloga

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 445 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 42 vozača.

Iz saobraćaja su isključena četiri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2inXAtZ