FENA Novost: MUPKS – Razbojništvo nad radnicom u prodavnici Azel

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-30 13:29:12

MUPKS – Razbojništvo nad radnicom u prodavnici Azel

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) – Zasad nepoznata osoba u četvrtak je u ulici Brodac, općina Stari Grad Sarajevo, izvršilo razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Azel” d.o.o. Sarajevo.

Maskirana osoba je uz upotrebu fizičke snage otuđilo jednu mušku jaknu, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

Prijeteći pištoljem opljačkao prodavnicu Konzuma
U ulici Fadila Hadžića, općina Ilidža, zasad nepoznato lice izvršilo je u četvrtak razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Prijeteći pištoljem maskirano lice je otuđilo određenu sumu novca, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

Uhapšen na osnovu potrage
Na osnovu potrage Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici Treće PU su pronašli i lišili slobode P.I. (1968.), nastanjen u Tuzli. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Uhapšeni zbog droge
U ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije ovog ministarstva su zaustavili i kontrolisali putničko vozilo kojim je upravljao vozač B.H. iz Sarajeva, a sa kojim se u vozilu nalazio i K.Dž. iz Sarajeva. Kod njih je pronađeno i oduzeto četrnaest paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan paktetić sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga slobode su lišeni B.H.(1992.) i K.Dž. (1986.) , obojica iz Sarajeva

U saobraćajnoj nezgodi teže povrijeđena jedna osoba
U mjestu Kobiljača, općina Ilidža, u srijedu se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo sa prikolicom kojim je upravljao vozač S.M. (1954.) iz Zvornika i putničkog motornog vozila kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao B.A. (rođen 1980. godine u Bosanskoj Gradišci) nastanjen u Sarajevu, nakon čega se putničko vozilo odbilo u desnu stranu van kolovoza i udarilo u betonski podzid i metalnu ogradu. U toj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je B.A., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Na području KS-a 44 saobraćajne nezgode  
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 44 saobraćajne nezgode, od toga 42 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, od kojih je jedna osoba teže, a druga lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno deset vozača, te dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i dva neregistrovana motorna vozila, navodi se u saopćenju iz MUP-a KS.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hwjvgy