FENA Novost: Večer s pjesnikinjama Fikretom Karić i Eminom Mujanović sutra u Sarajevu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-27 10:23:37

Večer s pjesnikinjama Fikretom Karić i Eminom Mujanović sutra u Sarajevu

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) – U okviru manifestacije “Selam, ya Resulallah – Dani o Allahovom poslaniku“ sutra će biti upriličena “Večer s pjesnikinjama – Fikreta Karić i Emina Mujanović“.

Fikreta Karić objavila je pet knjiga romana i pjesama, a Emina Mujanović dvije knjige pjesama, dok je treća knjiga u pripremi. 

Zajedničko objema djevojkama je bolest koja ih je primorala na život u invalidskim kolicima. Međutim, obje se trude biti pozitivne i motivirati druge ljude da šire ljubav, poštovanje, pažnju prema roditeljima i da budu zahvalni Bogu na zdravlju.

Kroz svoje knjige govore o problemima i poteškoćama s kojima se susreću osobe s invaliditetom u svom nastojanju da se obrazuju, edukuju, školuju, socijaliziraju, ali i žive osnovna ljudska prava zagarantirana svima.

Govore i o onome šta očekuju od drugih ljudi, svoje porodice, rođaka, komšija, učitelja i prijatelja.

– Kroz njihove priče o životnim iskustvima svi ćemo postati senzibilniji za potrebe ljudi s hendikepom i zato smatramo vrijednim prisustvo na programu ‘Večer poezije s pjesnikinjama Fikretom Karić i Eminom Mujanović’ – kazao je zamjenik glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo Malik ef. Šljivo.

Večer s pjesnikinjama će biti upriličena u Općini Novi Grad.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2i2vPZw