FENA Novost: ‘Mirovna’ Skupština NK Čelik zakazana za 5. januar

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-27 21:32:47

‘Mirovna’ Skupština NK Čelik zakazana za 5. januar

ZENICA, 27. decembra (FENA) – Predsjednik Skupštine Nogometnog kluba Čelik Damir Bradarac zakazao je za četvrtak, 5. januara, sjednicu ovog tijela na kojem bi se napokon trebali riješiti brojni administrativni problemi koji su nagomilani u ovom sportskom kolektivu.

Nakon više od mjesec dana provedenih u intenzivnim sastancima statutarnog ‘Komiteta za hitnost’, koji je nekoliko mjeseci ‘vodio’ klub, s uredom gradonačelnika Zenica, neformalnom grupom građana „Za Čelik“ i grupom zeničkih privrednika dogovoren je termin naredne sjednice Skupštine Čelika.

– Iskreno se nadam da će delegati Skupštine NK Čelik znati odgovore na izazove koji su postavljeni pred njih ovom sjednicom, nakon koje se očekuje potpuno ‘ozdravljenje’ kluba – kazao je Bradarac.

Na dnevnom redu sjednice su predviđene dvije trenutno najvažnije tačke za Skupštinu kluba – izbor mandatara za predsjednika Upravnog odbora NK Čelik, a za tu poziciju je najavljen Eldin Vrače koji bi trebao izabrati svoje saradnike u Upravnom odboru.

Sjednica bi trebala imati i ‘mirovni karakter’, jer  je planirano usvajanje dogovorenih promjena u Statutu NK “Čelik” u skladu s prijedlozima NGG „Za Čelik“.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2i4FPSg