FENA Novost: Gradu Tuzla uručene zahvalnice Udruženja PIPOL

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-27 16:07:51

Gradu Tuzla uručene zahvalnice Udruženja PIPOL

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) – Predstavnici Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona PIPOL uručili su zahvalnice Gradu Tuzla i gradonačelniku Jasminu Imamoviću za dugogodišnju podršku i pomoć pri realizaciji projekta obnavljanja Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla.

Projekt je realiziran pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, uz pomoć velikog broja društveno odgovornih firmi i pojedinaca.

Zahvaljujući projektu istaknuto je da će djeca oboljela od leukemije i drugih malignih bolesti s područja Tuzlanskog kantona imati bolje uslove za liječenje.

Nakon završenih građevinskih radova odjeljenje je dobilo pet bolesničkih soba koje su opremljene savremenom opremom, igraonicu za okupacionu terapiju, moderne sanitarne čvorove, ljekarsku sobu i intervenciju, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzla.

– Pozivamo i dalje prijatelje i donatore, koji nam mogu pomoći, da nabavimo i preostali dio neophodne medicinske opreme, kako bi olakšali našim mališanima primanje dugotrajnih terapija – poručila je predsjednica Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona PIPOL Amra Saračević.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2iAqBBr