FENA Novost: Pojačane aktivnosti policije ZDK u vrijeme praznika

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-24 09:41:16

Pojačane aktivnosti policije ZDK u vrijeme praznika

ZENICA, 24. decembra (FENA) – U povodu nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika policija MUP-a ZDK poduzimat će niz pojačanih mjera i radnji. 

U skladu sa izvršenom procjenom, planirane su mjere i radnje u smislu pojačane kontrole ugostiteljskih objekata, kao i drugih objekata u kojim se okuplja veći broj građana. Također je planirana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju u okviru koje će se evidentirati i sankcionisati svi prekršaji, a tokom predmetnih saobraćajnih kontrola policijski službenici će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju i dokumentovanju krivičnih djela, pronalasku nedozvoljenih predmeta, kao i pronalasku i procesuiranju izvršilaca krivičnih djela.

S obzirom na to da se očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava građani su ponovno upozoreni da je prema Zakonu o javnom redu i miru ZDK zabranjena prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa.

Službenici policije će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima vršiti privremeno oduzimanje navedenih sredstava, a prekršiocima javnog reda i mira izdavati prekršajne naloge.

Do kraja decembra policija će na području Zeničko-dobojskog kantona posebno kontrolirati te kažnjavati vozače koji upravljaju svojim vozilima pod dejstvom alkohola

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2icp70R