FENA Novost: U većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-23 11:24:17

U većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) – U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.  

Pojačan je promet vozila na sjeveru zemlje, na ulazu u u BiH. Na graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prijelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se upozoravaju vozači na duža zadržavanja na graničnim prijelazima. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajaju se putni pravci M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Zbog zagađenosti zraka, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3,5 tone na glavnom gradskom longitudinalnom pravcu od Baščaršije do Nedžarića s preusmjerenjem saobraćaja na alternativne pravce kretanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2hZrjsZ