FENA Novost: Premijera nove autorske predstave Nevid teatra ‘Spejs Koka’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-23 12:33:42

Premijera nove autorske predstave Nevid teatra ‘Spejs Koka’

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) – Nova autorska predstava Nevid teatra “Spejs Koka” bit će premijerno izvedena 29. decembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banja Luci.
 
Riječ je o naučno-fantastičnoj basni za djecu, mlade i odrasle od 3 do 133 godine, autora teksta Marka Dukića u režiji Belinde Božičković i Marka Dukića, koja na duhovit i neobičan način uči djecu da je važno biti hrabar, snalažljiv i strpljiv u postizanju ciljeva.

Priča govori o princezi s planete Kokoda, Spejs Koki, koja dolazi na Zemlju u potrazi za hranom da bi spasila svoj kokošiji rod od izumiranja.

U predstavi igraju Snježana Mišić i Dragan Vučić, kostimograf je Nina Babić, scenografiju potpisuju Nina Babić, Đurđica Bjelošević i Marko Dukić, autor muzike je Albert Savić, izrada kostima Boja Ćutković, izrada rekvizite Đurđica Bjelošević, dizajn Marko Dukić. Tehnički partner predstave je Narodno pozorište Republike Srpske.

Misija Nevid teatra je razviti kulturna interesovanja i navike još u ranom djetinjstvu, ohrabriti intelektualne i stvaralačke potencijale djece, mladih i odraslih u svrhu razvijanja kritičkog mišljenja putem umjetnosti, saopćili su organizatori.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2ijIuIO