FENA Novost: BIHAMK – Preporučuje se oprezna vožnja u planinskim predjelima

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-22 13:40:27

BIHAMK – Preporučuje se oprezna vožnja u planinskim predjelima

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) – Pojačan oprez preporučuje se vozačima u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima u Bosni i Hercegovini, gdje zbog niskih temperatura postoji mogućnost formiranja poledice na kolovozu.

Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Pojačan je promet vozila na GP Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju, a čeka se duže od 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. 

Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prijelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se upozoravaju vozači na duža zadržavanja na graničnim prijelazima. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajaju se putni pravci M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2ieW3JB