FENA Novost: U BiH sutra magla i niska oblačnost

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-21 14:14:41

U BiH sutra magla i niska oblačnost

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) – Dugotrajna magla i niska oblačnost bit će sutra u sjevernim područjima i po kotlinama centralne i istočne Bosne. Uz nešto više oblačnosti može pasti i malo snijega. U ostalim područjima bit će pretežno vedro.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3, na jugu zemlje od -2 do 3, a najviša dnevna temperatura od 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva. U područjima sa dugotrajnom maglom ili niskim oblacima najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0 stupnjeva.

U Sarajevu će biti magla i niska oblačnost. Tokom dana, postupo smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko -5, a najviša dnevna oko 1 stupanj. 

Danas je u Bosni bilo magle ili niskih oblaka, a ponegdje je registrovan i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu bilo je vedro.

Temperature zraka u 13.00 sati: Sarajevo -6 stupnjeva, Bugojno i Ivan-sedlo -5, Bihać i Jajce -4, Bjelašnica, Drvar i Gradačac -3, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica -2, Bijeljina, Srebrenica i Zvornik -1, Goražde 3, Sokolac 7, Livno 8, Kupres 9, Stolac 11, Neum i Čapljina 13, Mostar 14 i Trebinje 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2hcdMBc