FENA Novost: Buljubašić: Cilj FK Sarajevo izlazak u Evropu, saradnja s Duljevićem prioritet

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-21 15:50:38

Buljubašić: Cilj FK Sarajevo izlazak u Evropu, saradnja s Duljevićem prioritet

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) – Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić izrazila je zadovoljstvo zbog ukazanog povjerenja i imenovanja na funkciju generalnog direktora FK Sarajevo, na vanrednoj sjednici Skupštine kluba.

Prethodno, ova magistrica sportskog prava obavljala je dužnost direktorice kao vršilac dužnosti od 1. oktobra.

– Za mene je ovo velika čast, jer mi je pružena prilika da radim za ovaj klub. Osoba sam koja je cijeli svoj život posvetila učenju i sportu, fudbalu prvenstveno, tako da ovo doživljavam kao ostvarenje sna da dam vlastiti i maksimalan doprinos kvalitetnom vođenju administracije FK Sarajevo – kazala je Buljubašić.

S obzirom na svoje reference, stekla je povjerenje većinskog vlasnika FK Sarajevo i njegovih saradnika, poput člana odbora direktora Ken Chooa, s kojima je u svakodnevnoj komunikaciji. Odgovorila je kako malezijski vlasnici gledaju danas na FK Sarajevo.

– Kroz razgovore s Choom mogu istaći da su trenutno jako zadovoljni stanjem u FK Sarajevo, jer ono što svakodnevno činimo daje im za pravo da budu uvjereni kako djelovanjem unutar FK Sarajevo klub istinski želimo približiti evropskim standardnima – dodala je.

Također se osvrnula i na transfer politiku FK Sarajevo, naglasivši da će se tim pokušati pojačati.

– Uz dogovor i želje Stručnog štaba, na čelu s Mehmedom Janjošem, pokušat ćemo osnažiti tim na određenim pozicijama. Ranija praksa je bila učestala izmjena prvog tima. Po deset igrača je klub znao dovesti u prelaznom roku, što smatram greškom. Ne trebamo mnogo mijenjati tim, već ciljano poboljšati kvalitet – poručila je.

Aktuelno je pitanje produženje ugovora s kapitenom i ponajboljim igračem Sarajeva Harisom Duljevićem.

– Produženje ugovora sa Duljevićem je ključna stvar u ovom trenutku. Nadam se da ćemo pregovore uspješno okončati i da će Haris ostati vjeran FK Sarajevo u budućnosti – istakla je Buljubašić.

Osvrnula se i na razvoj FK Sarajevo u 2017. godini, kazavši da klub može biti uspješniji.

Za kraj je kazala da je cilj kluba izlazak u Evropu i da se ne može dozvoliti da se ponovi sezona poput prošle, kad je tim ostao bez međunarodnih utakmica, saopćeno je iz FK Sarajevo.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hHJEwC