FENA Novost: U većem dijelu Bosne sutra magla i niska naoblaka, u ostatku zemlje vedro

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-20 13:32:54

U većem dijelu Bosne sutra magla i niska naoblaka, u ostatku zemlje vedro

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) – U sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne sutra će biti dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostalim područjima bit će pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3 stepena, na jugu zemlje od -2 do 4.

U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0 stepeni, a najviša dnevna većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu se očekuje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Magla i niska naoblaka danas su prekrili cijeli sjever zemlje i kotline u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima je bilo sunčano.

Temperature zraka u 13 sati: Bihać -4 stepena, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica -3, Doboj i Srebrenica -2, Bugojno, Jajce i Zvornik -1, Bjelašnica i Sarajevo 0, Ivan-sedlo 3, Goražde i Sokolac 5, Livno i Stolac 7, Kupres 8, Mostar i Trebinje 10 i Neum 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hDqebY