FENA Novost: Bevanda uputio telegrame sućuti veleposlanicima Rusije i Njemačke

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-20 15:53:28

Bevanda uputio telegrame sućuti veleposlanicima Rusije i Njemačke

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) – Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda uputio je danas telegrame sućuti veleposalniku Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu i veleposlanici SR Njemačke u BiH Christine Constanze Hohmann.

Ministar Bevanda izrazio je iskrenu sućut veleposlaniku Ivancovu povodom brutalnog ubojstva veleposalnika Ruske Federacije u Turskoj Andreja Karlova u trenutku dok je obavljao svoju diplomatsku dužnost.

– Svaki čin nasilja prema bilo kojem čovjeku, a posebice diplomati koji obavlja odgovoran i težak zadatak uime svoje države, zaslužuje najoštriju osudu – navodi se u telegramu ministra Bevande.

Ministar Bevanda uputio je izraze duboke sućuti i veleposalnici SR Njemačke u BiH povodom brutalnog napada u Berlinu gdje je živote izgubilo 12 osoba.

– Svjestan činjenice da građani Njemačke prolaze kroz teške trenutke jer su na udaru temeljni principi demokracije koju baštini Vaša država, duboko sam uvjeren da ćete s dodatnom snagom prevazići i ove najteže izazove – istaknuo je ministar Bevanda, koji je sućut uputio Vladi Njemačke, građanima i obiteljima nastradalih građana, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2hQFZgg