FENA Novost: Medžlis IZ Bugojno osigurao besplatne autobuske karte za četiri srednjoškolca

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-19 17:26:01

Medžlis IZ Bugojno osigurao besplatne autobuske karte za četiri srednjoškolca

BUGOJNO, 19. decembra (FENA) – Besplatne mjesečne karte za četiri srednjoškolca iz ugroženih porodica, koji do škole putuju autobusom, osigurane su u najnovijoj akciji Medžlisa Islamske zajednice Bugojno.

– Zahvaljujući novcu koji je prikupio vrijedni Bugojanac Faruk ef. Terzić, koji je na dužnosti imama u Norveškoj, obradovali smo jedan broj porodica – kazao je predsjednik Komisije za društvenu i socijalnu brigu Medžlisa IZ Bugojno Rašid ef. Hubljar.

Po njegovim riječima, za srednjoškolce je osiguran iznos od po 200 KM, koji će biti iskorišten za kupovinu mjesečnih karti u drugom polugodištu.

– Ova lijepa gesta našeg sugrađanina mogla bi biti primjer drugima koji, možda, razmišljaju na koji način pomoći onima kojima je to potrebno – naglasio je.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli uspješnom provođenju još jedne inicijative, naročito predsjedniku Medžlisa IZ Bugojno Harisu Mujiću i glavnom imamu Vehidu ef. Arnautu.

Dodao je da se, na nivou džematskih odbora, trenutno sređuju spiskovi socijalno ugroženih porodica, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

– Kroz različite humanitarne aktivnosti mi smo i ranije pomagali naše najugroženije članove.To  ćemo činiti i ubuduće – poručio je.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2i1iba6