FENA Novost: Duža zadržavanja na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-19 07:26:20

Duža zadržavanja na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja

SARAJEVO,  19. decembra (FENA) – Radovi na području Hrvatske i dalje traju, upozoravaju se vozači na duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog završne faze radova, sutra od 09.00 do 15.00 sati, za saobraćaj će biti zatvoren granični prijelaz Bosanski Brod-Slavonski Brod.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Prema informacijama Informativnog centra BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2gQSfZv