Wonder Strings

Wonder strings, YU rock uživo (foto galerija)

Muzika - regija Show Time

Prvi album ženskog gudačkog kvarteta Wonder strings predstavljen je sinoć u Beogradu i na promociji su prvi puta uživo izvedene njihove klasične obrade nekih popularnih ex-Yu hitova.

Osam poznatih pjesama sa prostora bivše Jugoslavije dobile su novi oblik u izvođenju četiri sjajne umjetnice Mirjane Nešković – prva violina, Aleksandre Popović – druga violina, Ivane Uzelac – viola i Danijele Milutinović Nenić – violončelo, kojima se na albumu pridružio i perkusionista Aleksandar Radulović na kahonu.

Obrade starih svima dobro poznatih hitova oduševile su sve prisutne. Promocija je otvorena izvođenjem pjesme ”Na Balkanu” grupe Smak, a pored nje album čine i ”Daire” grupe Smak, ”Sama” grupe Via Talas, ”Iznenadi me” riječkog pop rock sastava Xenia, ”Makedonija” i ”Da li znaš da te volim” grupe Time, ”Dobro jutro” Riblje čorbe i ”Flojd” iz filma ”Nacionalna klasa”.

Gudački kvartet Wonder strings izvodi različite vrste obrada od džez, latino, tango, pop i rock tema, pa sve do sevdalinki, spajajući naizgled nespojivo.

Želimo da budemo drugačije i da izazovemo buru najrazličitijih emocija kroz muziku. Na kraju krajeva, muzika se sluša srcem. To nam je zvezda vodilja prilikom odabira muzike koju obrađujemo“, istakla je Mirjana Nešković prva violina kvarteta.

Članice kvarteta su najavile niz nastupa u zemljama regiona, a prije toga će svakako snimiti spot za jednu od pjesama sa albuma ”Wonder, YU Rock!”, kako bi publika znala šta ih očekuje na njihovim koncertima.