FENA Novost: Obilježavanje božićnih i novogodišnjih praznika kroz ‘Bihaćku Zimsku priču 2016’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-16 14:42:26

Obilježavanje božićnih i novogodišnjih praznika kroz ‘Bihaćku Zimsku priču 2016’

BIHAĆ, 16. decembra (FENA) – Predstavnici gradske uprave Bihaća, Kulturnog centra Bihać i Udruženja građana ABC, prezentirali su danas javnosti program obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika pod nazivom “Bihaćka Zimska priča 2016”.

Program će ove godine prvi put objediniti nekoliko događaja kojima se obilježavaju božićni i novogodišnji praznici u gradu Bihaću. Učesnici programa danas su istakli da je jedna od zamisli da ovakav i bogatiji program već slijedeće godine postane dio turističke ponude grada Bihaća u novogodišnjem periodu.

– I ove godine Grad Bihać organizira tradicionalni Novogodišnji sajam na gradskom trgu koji će trajati od 23. do 30. decembra. Predstavit ćemo niz novina u sklopu sajma, a na dan otvorenja ćemo zajedno s članovima Udruženja ABC podijeliti novogodišnje paketiće za djecu socijalnih ustanova i Udruženja djece sa posebnim potrebama. Također bit će i predstavljen CD sa Dječijeg radijskog festivala “Igrajmo se pjesmom 2016” uz nastup dijela učesnika festivala – kazala je Svjetlana Kurbegović uime Gradske uprave Bihaća.

Ona je dodala da će Grad Bihać i ove godine zajedno sa bihaćkim privatnim firmama i preduzećima organizirati i svečani doček Nove godine na gradskom trgu u Bihaću.

Zahvaljujući brojnim sponzorima u novogodišnjoj noći Bišćane će zabavljati domaći bendovi “Boje noći” i “G.M.O.”.

Prema riječima predsjednika Udruženja građana ABC Armina Amidžića ovo udruženje nakon mnogobrojnih humanitarnih akcija pokreće novu akciju, koja će postati tradicionalna pod ovim imenom, a koja će da ujedini nekoliko prethodnih projekata. Naime, cilj je da svakog decembra članovi i volonteri ovog udruženja zajedno sa dobrim ljudima razvesele mališane sa novogodišnjim paketićima, kao i socijalno ugrožene sugrađane kojima je potrebna pomoć u osnovnim životnim namirnicima.

– Svi građani Bihaća pozivaju se da se u nedjelju, 18. decembra pridruže samom činu kićenja od 11.00 sati na gradskom trgu – kazao je Amidžić.

Ovogodišnjem obilježavanju Božića doprinos će dati i Udruženje za poboljšanje kvalitete života MoguLi i učenici i nastavnici KŠC Ivan Pavao II. Riječ je o događaju pod nazivom “Božić u Bihaću” koji podrazumijeva cjelodnevni program na gradskom trgu i večernji program na platou ispred stare crkve sv. Ante Padovanskog i gdje će se predstaviti običaji i tradicije vezane za katolički Božić.

U sklopu ovogodišnjeg programa “Bihaćka Zimska priča 2016” u Kulturnom centru bit će održana filmska radionica “Od ideje do realizacije”.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2h8dSFS