FENA Novost: MUP KS – Pronalazak droge i oružja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-16 13:27:23

MUP KS – Pronalazak droge i oružja

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) – Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, jučer je u večernjim satima izvršen pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi osoba inicijala P.H. u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo.

Pronađeni su i oduzeti predmeti – paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, sedam kutija tableta „Suboxone“, dvije drobilice, ručna bomba, dva pištolja, više metaka različitog kalibra, jedanaest mobilnih telefona, četiri laptopa, dva tableta, četiri ultra kartice, bajonet za automatsku pušku, elektro šoker, fotoaparat, četiri ručna sata i jedan CS sprej.

P.H. rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična  djela – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.H. je predat Odsjeku za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gIrPsZ