FENA Novost: U NSRS-u danas glasanje i zakazivanje posebne sjednice

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-15 09:24:28

U NSRS-u danas glasanje i zakazivanje posebne sjednice

BANJA LUKA, 15.decembra (FENA) – Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas da utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 21. posebne sjednice entitetskog parlamenta.

Posebno zasjedanje parlamenta zatražila je entitetska vlada da bi se razmatrao budžet za narednu godinu, program ekonomskih reformi te više zakona iz oblasti bankaskog i poreznog sektora.

Kolegijum će nastaviti i raspravu o izmjenama i dopunama skupštinskog poslovnika i kodeksu ponašanja narodnih poslanika.

Sjednica će biti održana po završetku ”dana za glasanje”.

Poslanici su sinoć završili raspravu o preostalim tačkama 15. redovne sjednice, a najviše pažnje izazvao je izvještaj o radu Radio-televizije RS-a u prošloj godini.

Opozicija je kritikovala rad te medijske kuće, a i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je ukazao da je izvještaj RTRS-a koji je dostavljen parlamentu za razmatranje prepun beskorisnih statističkih podataka iz kojih se ne može ništa posebno vidjeti, a pogotovo zaključiti.

-Mislim da treba da zabrine podatak da su poslovni prihodi RTRS-a u 2015. godini niži za četiti miliona i 994 hiljade KM u odnosu na 2014., a poslovni rashodi su takođe niži, ali za nešto više od četiri posto. O samom poslovanju ovog preduzeća najbolje govori izvještaj nezavisnog revizora koji je dao mišljenje s rezervom. Mišljenje s rezervom dato je da bi poslije u istom izvještaju revizor konstatovao da ‘na dan 31.decembra 2015. godine, kratkoročne obaveze RTRS-a su veće od tekuće imovine za četiri miliona i 654 hiljade KM’. Ova činjenica ukazuje na postojanje značajane neizvjesnosti koja može da izazove sumnju u odnosu na sposobnost preduzeća da posluje po načelu stalnog poslovanja – citirao je Čubrilović revizorsko mišljenje.

Dodao je i da, imajući u vidu samo prve dvije konstatacije, nije mogla da stoji ocjena mišljenje s rezervom nego negativna ili neocijenjen, što je još gore.

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2h3fmkA