FENA Novost: U Crnoj Gori održani prosvjedi protiv rata u Siriji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-15 12:11:06

U Crnoj Gori održani prosvjedi protiv rata u Siriji

PODGORICA, 15. prosinca (FENA) – Stotinjak građana prosvjedovalo je jutros ispred ureda Ujedinjenih naroda u Podgorici, tražeći da se što hitnije zaustavi ubijanje civila i rat u Siriji.

Građanski prosvjed održan je u organizaciji Građanske alijanse, pod sloganom “Dosta ubijanju civila u Siriji”. Okupljeni građani nosili su transparente na kojima je pisalo “Save Aleppo”, “Stop the war on children” i sl., te  poručili kako velike sile trebaju što hitnije da se uključe u rješavanje konflikta u toj državi, kako bi se zaustavilo stradanje civila, posebno djece, prenosi portal RTCG.

“Ovaj prosvjed znači da postoji građanska svijest u Crnoj Gori, ne samo za naše probleme, već za probleme koji su mnogo širi i koji imaju globalni utjecaj”,  kazao je predstavnik Građanske alijanse Darko Ivanović, koji je pozvao na prestanak ubijanja u Siriji.

Na prosvjedu su se jutros pojavili i predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori, a  glavni podgorički imam Džemo Redžematović tom je prigodom osudio stradanja koja se događaju u  Siriji.

“Pet godina ratovanja, pet godina prolijevanja krvi nedužne sirijske djece kao i nedužne djece na Bliskom istoku je dovoljan znak, dovoljan impuls da ustane cijeli civilizirani svijet, da da glas protiv ratovanja, protiv ubijanja nedužnih ljudi bez obzira o kome se radi. Osuđujemo krvoproliće i genocid koji se događaju u Siriji i dajemo podršku sirijskom narodu”, kazao je Redžematović.

 

(FENA) I.B.

http://ift.tt/2gOidAe