FENA Novost: nSoft na ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regiji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-15 13:07:16

nSoft na ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regiji

 

MOSTAR, 15. prosinca (FENA) –  Čak 39 kompanija iz Centralne Europe uvršteno je na ovogodišnju rang-listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija regije koja obuhvaća Europu, Bliski istok i Afriku (Deloitte Technology Fast 500 EMEA), s tim da se ove godine po prvi put plasirala i jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Riječ je o nSoftu d.o.o. iz Mostara koji se plasirao na 55. mjesto sa četverogodišnjim rastom prihoda od 1760 posto.

Vodeća na ljestvici je švedska kompanija Fingerprint Cards iz sektora biometrike, koja je u protekle četiri godine zabilježila rast prihoda od 28.000 posto.

Deloitteova ljestvica obuhvaća najbrže rastuće tehnološke kompanije u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike i sastavlja se prema postotku povećanja poslovnih prihoda (prihoda od prodaje) u protekle četiri godine, odnosno u ovom slučaju počevši od 2012. do uključivo 2015. godine.

 “Ovogodišnje nadmetanje provedeno je u 28 zemalja Europe, Bliskog istoka i Afrike. Kompanije na ljestvici ostvarile su prosječnu stopu rasta prihoda od 967 posto što je nešto niže u usporedbi s prošlogodišnjih 1.012”, kazala je Sabina Softić, glavna Deloitteova partnerica za usluge revizije za Adriatic regiju.

“Inovativnost je više od pukog tehnološkog napretka; to je stanje uma”, tvrdi Paul Sallomi, zamjenik predsjednika Deloittea LLP i rukovoditelj za globalni sektor tehnologije, medija i telekomunikacija.

“Pobjednici Deloitteovog programa 500 najbrže rastućih tehnoloških kompaniji u regiji EMEA svjesni su da je takav novi način razmišljanja ključan za poslovni uspjeh. Radujemo se nastavku vodeće pozicije u uvođenju novih alata koji mogu podići kvalitetu življenja potrošača i poticati rast poduzetnika širom svijeta”, naglasio je.

Sama regija Centralne Europe zastupljena je sa 39 kompanija, od toga iz Poljske dolazi 15 kompanija, šest ih je iz Češke, četiri iz Slovačke, po tri iz Hrvatske, Rumunjske i Mađarske, dok su Bosna i Hercegovina, Bugarska, Litva, Srbija i Slovenija svaka zastupljene s po jednom kompanijom.

Kao i prethodnih godina, Francuska je imala najveći broj kompanija uvrštenih na ljestvicu (94), a slijede je Ujedinjeno Kraljevstvo i Nizozemska.

U skladu s tradicijom i u ovogodišnjem izdanju izvještaja Deloittovih 500 najbrže rastućih tehnoloških kompaniji iz EMEA prevladavaju kompanije iz sektora softverskih rješenja, kojih ima više od polovice. Medijski sektor zastupljen je s 24 posto, a treći je sektor komunikacija s više od 10 posto sudionika.

 Deloitteov program petsto najbrže rastućih tehnoloških kompaniji u regiji EMEA za 2016. godinu, koji se provodi sada već šesnaestu godinu, obuhvaća 28 zemalja, među kojima su Belgija, Francuska, Finska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Turska, Centralna Evropa i Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovogodišnji pobjednici izabrani su na temelju postotka rasta prihoda u poslovnim godinama kroz razdoblje počevši od 2012. do uključivo 2015. godinu.

U 2016. godini, petsto najvećih tehnoloških kompaniji iz regije EMEA iz Deloitteovog programa ostvarilo je u razdoblju počevši od 2012. do uključivo 2015. godinu rast prihoda koji se kreće od 2.012 posto do čak 28.126 posto, uz vrijednost medijana od 967 posto.

 

(FENA) I.B.

http://ift.tt/2gOtelf