FENA Novost: Općina Novo Sarajevo finansira školu skijanja na Igmanu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-14 13:25:45

Općina Novo Sarajevo finansira školu skijanja na Igmanu

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) – Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je danas Ugovor o finansiranju projekta Škole alpskog skijanja s generalnim sekretarom Sportskog saveza Kantona Sarajevo Tarikom Curićem, te Ugovor o finansiranju projekta Škole nordijskog skijanja sa predstavnikom UG SKI klubom “Igman” Dževatom Zujevićem.

Curić je istakao da je ovo deseta godina za redom kako Općina Novo Sarajevo podržava realizaciju projekta Škole alpskog skijanja, te da je to jedinstven način da djeca besplatno pod stručnim vodstvom nauče skijati u okviru petodnevne obuke.

Koldžo je podsjetio da je pored škole alpskog i nordijskog skijanja, Općina svake godine realizuje i projekat škole plivanja, a od 25. decembra pa tokom cijelog zimskog raspusta djeca će imati priliku i besplatno naučiti klizati na klizalištu u okviru “Ledene čarolije” na Vilsonovom šetalištu.

Kroz Školu alpskog i nordijskog skijanja na Velikom i Malom polju na Igmanu proći će oko 200 učenika novosarajevskih osnovnih škola, a prednost imaju djeca koja do sada nisu prošla navedenu obuku. U okviru projekta, svim polaznicima osiguran je besplatan prevoz, osvježenje, medicinska pomoć i osiguranje.

Za te namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je 14.700 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2gZNUo3