FENA Novost: Sarajevo Holiday Market organizirao dekorisanje ispred Katedrale

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 12:30:13

Sarajevo Holiday Market organizirao dekorisanje ispred Katedrale

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) – Na inicijativu Grada Sarajeva i gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića, koji tradicionalno daju podršku Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu, organizatori tog projekta dali su doprinos dekorisanju borova ispred katedrale Srca Isusova i crkve Sv. Josipa na Marijin Dvoru.

Kako bi grad Sarajevo pored Hastahane na kojoj se odvija 6. Coca Cola Sarajevo Holiday Market zasjao u prazničnoj atmosferi, Gradska uprava je u saradnji sa JU “Sarajevo šume” osigurala drveće, a Coca-Sarajevo Holiday Market svoje usluge dekorisanja i rasvjetne elemente za te dvije lokacije, saopćeno je iz Press službe Sarajevo Holiday Marketa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market nastavlja u prazničnom duhu i raspoloženju i sedmi dan trajanja. Danas na Addiko klizalištu počinje škola klizanja u organizaciji sportske škole “Proacademia” za svu zainteresovanu djecu stariju od četiri godine.

Veliko interesovanje roditelja i mališana vlada za druženje i fotografisanje sa Djedom Mrazom, koji je danas u svom Coca-Cola selu od 16.00 do 20.00 sati, na raspolaganju svoj djeci i roditeljima.

Igraonica za djecu Argeta Play House otvorena je od 10.00 do 21.00 sat, a danas će se u ovom toplom kutku za mališane, uz brojne sadržaje za svu djecu, predstaviti dječaci i djevojčice JU “Djeca Sarajeva” sa svojim odgajateljicama.

Uz štandove malih domaćih proizvođača, koji su sa svojim proizvodima na raspolaganju do 20.00 sati, za muziku i dobru atmosferu na otvorenom brine se vesela DJ-ica Santa sister na BH Telecom Ultra Stage-u.

U PAN Winter PUB-u večeras nastupaju Zlatne žice od 21.00 sat. Ulaz je slobodan. Coca – Cola Sarajevo Holiday Market traje do 14. januara 2017. u parku Hastahana na Marijin Dvoru.

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2gvCtmP