FENA Novost: Na Veterinarskom fakultetu održan seminar o radiološkoj dijagnostici

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 14:37:53

Na Veterinarskom fakultetu održan seminar o radiološkoj dijagnostici

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) – Na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu danas je održan  jednodnevni seminar i radionica o temi “Radiološka dijagnostika (CT i RTG) u veterinarskoj medicini malih životinja”.

Radionicu je vodio prof.dr. Janoš Butinar, osnivač i vlasnik jedne od najprestižnijih veterinarskih bolnica u regionu, a stručnjaci Veterinarskog fakulteta su praktično prezentirali način primjene i mogućnosti digitalnog RTG aparata i CT uređaja.

Na seminaru je bilo više od 70 registriranih učesnika, uglavnom veterinara koji se bave liječenjem pasa i mačaka iz cijele BiH.

-Na radionici smo prezentirali dijagnostičke mogućnosti naša dva  nova uređaja, najsavremenijeg digitalnog RTG aparata i CT uređaja. S ovom opremom, Veterinarski  fakultet u Sarajevu je na polju kliničke patologije malih životinja prvi fakultet na prostorima bivše Jugoslavije, rekao je za Fenu dekan Fakulteta Nihad Fejzić dodajući da je ova oprema u funkciji za edukaciju studenata i na raspolaganju svim veterinarima u BiH.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2hoLGlk