FENA Novost: Izaslanstvo GPBiH na sastanku radne skupine za integraciju Šengena

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 13:35:21

Izaslanstvo GPBiH na sastanku radne skupine za integraciju Šengena

 

MOSTAR, 13. prosinca (FENA) – Načelnik Kabineta ravnatelja Granične policije Bosne i Hercegovine Radiša Samardžija i analitičarka Sanja Pržulj sudjeluju na sastanku Radne skupine za integraciju Šengena koji se od 12. do 14. prosinca  održava u Postojni, Republika Slovenija, priopćeno je iz GP BiH.

Radne skupine za integraciju Šengena u okviru DCAF-ovog Programa granične sigurnosti su predstavile samostalne evaluacije Šengena u elektroničkom okružju s naglaskom na provedbi i usuglašivanju novousvojenih zakona u nacionalnom zakonodavstvu.

Uz navedeno, prezentirane su prakse, iskustva i procedure iz područja povratka onih koji nisu državljani zemalja EU, a borave u njima nezakonito. Tijekom sastanka će se razgovarati i o aktivnostima i suradnji s Agencijom za europsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) čiji je mandat proširen na operativnu suradnju s trećim zemljama.

Uz Radišu Samardžiju i Sanju Pržulj iz BiH, sastanku su nazočili predstavnici Albanije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore i Srbije te stručnjaci iz Hrvatske i Slovenije.

Sastanak Radne skupine za integraciju Šengena organiziran je pod pokroviteljstvom DCAF-ovog Programa granične sigurnosti.

 

 

(FENA) I.B.

http://ift.tt/2hsPBvi