FENA Novost: Imenovani članovi buduće radne grupe za rješavanje problema demobilisanih boraca

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 19:28:40

Imenovani članovi buduće radne grupe za rješavanje problema demobilisanih boraca

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) – Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je na sjednici da poslanici Jozo Bagarić, Šemsudin Kavazović i Ramiz Meša budu članovi buduće radne grupe čiji mandat treba da bude rješavanje problematike demobilisanih boraca u FBiH.

Bagarić, Kavazović i Meša će zajedno s članovima iz Doma naroda i nadležnih ministarstava činiti zajedničku radnu grupu čiji osnivač treba da bude Federalna vlada. Cilj će biti odgovarajuća zakonska rješenja za probleme boračke populacije, obrazložila je Komisija za izbor i imenovanja kao predlagač članova Predstavničkog doma za buduću radnu grupu.  

Na sjednici Doma je danas odobreno je još jedno imenovanje, a riječ je o članovima Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH. Na prijedlog Vlade FBiH, većinom glasova je podržano imenovanje Jasmina Beše iz reda bošnjačkog naroda, Sanele Pokrajčić iz reda Hrvata i Mile Srdanovića iz reda Srba.

Mandat članova Regulatorne komisije je pet godina.

Nakon ove tačke dnevnog reda, sjednica je završena, a prethodno je među više drugih akata odobrena Odluka o utvrđivanju programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH za period od 2017. do 2020. godine. Suština je usklađivanje sadržine statističkih podataka s potrebama u FBiH te defininiraje aktivnosti koje će u narednom periodu omogućiti harmoniziranje statistističkih istraživanja i indikatora sa standardima Evropskog statističkog sistema.

Predstavnićki dom zasjedat će i sutra.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gI1AWI