FENA Novost: Granična policija opredijeljena za modernizaciju

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 16:54:40

Granična policija opredijeljena za modernizaciju

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) – Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić prezentirao je danas ciljeve reorganizacije Granične policije BiH kada je istkanuto da je Granična policija BiH prepoznala potrebu organizacijskog prilagođavanja i iskazala namjeru da sveobuhvatno modernizira upravu.

Procesom modernizacije uprave Granična policija BiH teži da dostigne standard kojim će ispuniti sve uvjete za preuzimanje obaveza koje proizilaze iz budućeg kandidatskog statusa BiH za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Ova reorganizacija trebala bi biti urađena su skladu sa zakonskim okvirom i teritorijalnom organizacijom, a uključivala bi sistematizaciju radnih mjesta, finansijske uštede i najbolje prakse i preporuke Evropske unije i Šengenskog ugovora.

Prezentacija je održana u okviru projekta nazvanog “Modernizacija uprave Granične policije BiH”, koji se realizira uz podršku Savezne policije Savezne Republike Njemačke.

Prisustvovali su joj i predsjedavajući i članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić, Hanka Vajzović, Hazim Rančić, Šemsudin Mehmedović i Mario Karamatić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2hAYxl3