FENA Novost: U Zagrebu predstavljanje rezultata dokumentiranja ratnih žrtava

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-12 07:38:08

U Zagrebu predstavljanje rezultata dokumentiranja ratnih žrtava

ZAGREB/SARAJEVO, 12. decembra (FENA) – Najnoviji rezultati dokumentiranja ratnih žrtava u ratovima iz devedesetih godina danas će biti predstavljeni u Zagrebu.

O tome će govoriti Nataša Kandić iz “Fonda za humanitarno pravo” iz Beograda (Srbija) i Vesna Teršelič iz “Documente” – Centar za suočavanje s prošlošću iz Zagreba.

Pored toga, na rezultate dokumentiranja logora i drugih zatočeničkih objekata u BiH (između ostalih i onih HVO-a u Orašju) ukazat će Dženana Karup Druško ispred Udruženje Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje, dok će Istraživanje ljudskih gubitaka u okviru projekta Kosovska knjiga pamćenja predstaviti Bekim Blakaj (Fond za humanitarno pravo – Kosovo).

Navedene organizacije posljednjih godina rade na dokumentiranju ljudskih gubitaka Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Kosova, te mapiranju logora i drugih zatočeničkih objekata u BiH s ciljem utvrđivanja poimeničnog popisa svih poginulih i nestalih i to u situaciji kada i 25 godina od završetka ratnih sukoba takav popis ne postoji, saopćio je organizator događaja – Centar za suočavanje s prošlošću.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hugbXp