FENA Novost: Škole klizanja na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Desk FENA

[EMAIL TITLE]

 

2016-12-12 13:54:23

Škole klizanja na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) – Šesti Coca Cola Sarajevo Holiday Market podržava mlade sportiste klizače i hokejaše i poziva sve roditelje da djecu upišu u škole klizanja.

Addiko led je, osim za rekreativce i javno korištenje, postavljen kako bi se mladim sportistima koji u ovom trenutku nemaju osposobljenu ledenu plohu omogućilo da nastave sa treninzima i aktivnostima.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je potpisao ugovor sa Hokejaškim savezom Bosne i Hercegovine, kako bi se mladi sportisti podržali i ostvarili kontinuitet treninga na jedinom postojećem ledu u Sarajevu–Addiko klizalištu.

Addiko klizalište je također prilika za djecu koja nemaju iskustva na ledu da uče klizati uz profesionalne trenere klizačkih škola i sportskih akademija. Svake sedmice na rasporedu su termini Škole klizanja “Ilidža”, za koju se svi zainteresovani mogu prijaviti na licu mjesta.

Dječija sportska škola “Proacademia” također poziva sve zainteresovane za školu klizanja na Addiko klizalištu, a treninzi ove škole počinju od utorka za djecu iznad četiri godine.

Svi termini treninga, škola i rekreativnog klizanja dostupni su u kućici pored Addiko klizališta. Addiko klizalište besplatno je za sve, a klizaljke se mogu iznajmiti po simboličnoj cijeni od dvije KM.

Coca–Cola Sarajevo Holiday Market traje do 14. januara u parku Hastahana na Marijin Dvoru, saopćili su organizatori.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2hoOGf7