FENA Novost: MUPKS – U eksploziji bombe oštećeno pet vozila

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-12 13:22:05

MUPKS – U eksploziji bombe oštećeno pet vozila

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) – Pez vozila oštećeno je prilikom eksplozije ručne bomne ”kašikare” koja je jutros u tri sata bačena ispred ugostiteljskog objekta “Ginger”, u ulici Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, vlasništvo I.Lj.

Povrijeđenih osoba nije bilo. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Uhapšene tri osobe zbog tuče u UO “Ginger”
Policijski službenici uhapsili su tri osobe zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela oštećenje tuđe stvari i učestvovanje u tuči. Uhapšeni su G.M. (1994), Š.M. (1993) i H.A. (1995) svi iz Sarajeva. Oni su oko 23.30 sati u ugostiteljskom objektu “Ginger”, ulica Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tučom. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Povrijeđen pješak
Pješak T.R. (1929.) iz Sarajeva zadobio je teže povrede u saobraćajnoj nesreći u nedjelju oko 13.00 sati na kolovozu raskrsnice ulica Jahijela Fincija – Vinka Šamarlića, općina Ilidža. Na kolovoz ga je oborio vozač L.M. (1954.) koji je upravljao vozilom ”toyota”. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Opljačkan “Amko Komerc”
Nepoznata osoba u nedjelju oko 10.50 sati opljačkala je prodavnicu ”Amko Komerc” u ulici Alije Nametka, općina Stari Grad Sarajevo. Uz prijetnju nožem ukradena je određena suma novca. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Na području KS-a 21 saobraćajna nesreća  
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodila se 21 saobraćajna nesreća, od toga 20 s materijalnom štetom i jedna s jednom teže povrijeđenom osobom. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključeno 27 vozača. Isključeno je i pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hEdPl7