FENA Novost: Turska – Erdogan informisan o terorističkom napadu u Istanbulu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-10 22:37:54

Turska – Erdogan informisan o terorističkom napadu u Istanbulu

ISTANBUL, 10. decembra (FENA) – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan informisan je u vezi s večerašnjim terorističkim napadom autobombom u istanbulskoj četvrti Besiktas, u blizini stadiona Vodafone Arena, u kojem je, prema posljednjim informacijama, ranjeno najmanje 20 turskih policajaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinar AA saznaje da je predsjednik Recep Tayyip Erdogan obavio odvojene telefonske razgovore s premijerom Binalijem Yildirimom, ministrom unutrašnjih poslova Suleymanom Soyluom i šefom istanbulske policije Mustafom Caliskanom, koji su ga informisali o napadu.

Meta napada koji je izveden u 22.30 sati po lokalnom vremenu bio je policijski autobus, u kojem su se nalazili pripadnici specijalne jedinice policije koji su radili na obezbjeđenju večerašnje utakmice turske Super toto lige između Besiktasa i Bursaspora

Do napada na policajce došlo je nakon završetka fudbalske utakmice. Na mjestu napada je i šef istanbulske policije Mustafa Caliskan, a ranjeni su zbrinuti u obližnjim bolnicama. Snažna eksplozija se čula iz više istanbulskih četvrti.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu potvrdio je večeras da je u terorističkom napadu, u dvije eksplozije u Istanbulu ranjeno najmanje 20 osoba.

Dvije odvojene eksplozije odjeknule su u blizini stadiona Nogometnog kluba Besiktas, Vodafone Arene.

Po njegovim riječima, napadi su se dogodili nakon što su se razišli navijači Bursaspora u blizini mjesta gdje su nalazile jedinice specijalne policije koje su radile na obezbjeđenju događaja. Soylu je iz Ankare krenuo u Istanbul.

Inače, Vodafone Arena nalazi se u blizini istanbulskog Trga Taksim.

 

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hjuNpN