FENA Novost: Novac od Diplomatskog bazara za četiri humanitarne organizacije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-09 12:57:21

Novac od Diplomatskog bazara za četiri humanitarne organizacije

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) – Na Diplomatskom zimskom bazaru sakupljeno je ove godine 130.000 KM što je najviše otkad se održava ta humanitarna manifestacija.  

Organizator navodi da će ove godine novac prikupljen realizacijom Bazara biti usmjeren Centru za dnevni boravak djece s posebnim potrebama Christine Witcutt u Sarajevu, Udruženju Down Sy i Mi iz Banje Luke koje podržava djecu s Down sindromom i njihove porodice, Franjevačkom međunarodnom studentskom centru BIH koji pruža stipendije i smještaj za studente iz cijele BiH, te Projektu učvršćivanja porodica, koji u suradnji s internacionalnim SOS Dječijim selima, poboljšava uvjete života rizičnih porodica u Srebrenici i okolnim ruralnim područjima.

Supruga britanskog ambasadora u BiH i članica organizacionog odbora Bazara Caroline Ferguson za sudjelovanje u realizaciji tog projekta zahvalila je Vladi KS i EFT i Mineco (najveći korporativni sponzori), koji su snosili troškove organizacije, kao i sponzorirali nagrade aukcije i lutrije. 

Diplomatski zimski bazar održan je u subotu, 3. decembra u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, a čekovi će biti uručeni humanitarnim organizacijama u februaru 2017. godine.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hsM6DO