FENA Novost: Završna faza montiranja prazničnih dekorativnih elemenata

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-08 10:34:47

Završna faza montiranja prazničnih dekorativnih elemenata

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) – Preduzeće “Park” ulazi u završnu fazu montaže i postavljanja svjetlosnih dekorativnih elemenata koji će za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika tokom noći svijetliti i na taj način doprinositi prazničnoj atmosferi u glavnom gradu BiH.

Stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza kazala je Feni da je danas u planu postavljanje dekorativnih elemenata u Vogošći u ulici Jošanička.

Jučer su postavljani dekorativni elementi na stubove javne rasvjete u naselju Stup, te u Malom i Velikom parku u ulici Maršala Tita.

Od prošle sedmice do sada montirani su dekorativni elementi na stubove javne rasvjete u Bulevaru Meše Selimovića, u ulicama Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, te na području Ilidže, Lukavičke ceste i na Dobrinji.

Radne jedinice Sektora održavanja javnih zelenih površina su aktivne na terenu sa zadatkom da zelene površine urede i očiste, te pripreme za zimske dane.

-U šest općina u KS-u i to Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći radnici zaduženi za održavanje javnih zelenih površina vrše svakodnevnu higijenu zelenih površina, što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, pražnjenje parkovskih korpi, odvoz smeća – navode iz preduzeća “Park”.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2hj8Ny2